uk
en
Давід Сакварелідзе
Давід Сакварелідзе оголосив про перевірку УКРІНФОРМ юракадемії Ківалова
Давід Сакварелідзе оголосив про перевірку УКРІНФОРМ юракадемії Ківалова

Сьогодні Головне управління фіскальної служби в Київській області починає позапланову перевірку фінансово-господарської діяльності Національного університету "Одеська юридична академія", президентом якої є депутат Сергій Ківалов.

Про це повідомив головний прокурор Одеської області Давід Сакварелідзе в Фейсбуці.

Він пояснив, що перевірка буде проводитися в рамках розслідування кримінальної виробництва, за фактами привласнення бюджетних коштів та ухилення від сплати податків посадовими особами академії в період з 2010 по 2012 роки.

"У нас є підстави вважати, що керівництво університету ухилявся від сплати податків, взаємодіючи для цього з рядом фіктивних підприємств. Зараз прокуратура Одеської області здійснює процесуальне керівництво в даному виробництві по ч. 5 ст. 191 і ч. 1 ст. 212 КК України" , - написав Сакварелідзе.

Сакварелідзе: «З злодіями, рейдерами, мафіозі ми ніколи не домовлялися» Він також зазначив, що "примітним" є той факт, що за 15 років податкові органи не провели жодної перевірки цієї установи.

"Для того, щоб домогтися можливості провести таку перевірку, нам довелося задіяти відповідні підрозділи Генеральної прокуратури, а також звернеться за дозволом в один із судів Києва. Це, безумовно, дещо ускладнює нашу роботу і вимагає більше часу і зусиль для досягнення результату, але ми не збираємося зупинятися і будемо продовжувати в тому ж дусі ", - додав прокурор.

Джерело: Lb.ua

Читайте також: Сакварелідзе повідомив про підозру помічнику Суркова

Дата:11.02.2016
Нагору