uk
en
Давід Сакварелідзе
Давід Сакварелідзе створив штаб контролю у справі «діамантових прокурорів»
Давід Сакварелідзе створив штаб контролю у справі «діамантових прокурорів»

Заступник генпрокурора і прокурор Одеської області Давід Сакварелідзе закликав усіх небайдужих приєднатися до наглядової штабу для контролю над справою "діамантових прокурорів".

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, зараз критично важливо забезпечити максимальний громадський контроль за подальшим процесом, щоб припинити будь-які спроби будь-яких маніпуляцій з боку недоброзичливців.

Приєднатися до штабу він закликав усіх бажаючих активістів, блогерів, народних депутатів, громадських діячів і просто зацікавлених в справедливому правосудді осіб.

"Ваша присутність на судових засіданнях і активний медіа-моніторинг процесу буде важливим фактором контролю за його об'єктивністю. Ми не повинні дати жодного шансу розвалити це знакова справа - справа честі нової України", - написав Сакварелідзе.

Всіх, хто хоче приєднатися до цієї ініціативи, він закликав зареєструватися, використовуючи цю форму.

"Також пропоную всім зацікавленим самим визначити зручне для них місце і час зустрічі для координації наших подальших кроків", - додав він.

За словами прокурора, зараз відчувається значний тиск системи, яка намагається замнуть справу діамантових прокурорів (заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця і першого заступника начальника Головного слідчого управління ГПУ Володимира Шапакіна).

Зокрема, за його словами, одна з суддів Голосіївського райсуду Києва близька до Корнійцем. Через це прокуратура оголосила відвід суддям, однак суд в ньому відмовив.

Джерело: Українська правда

Читайте також: Давід Сакварелідзе зібрав під ГПУ акцію, вимагаючи відставки Віктора Шокіна

Дата:10.03.2016
Нагору