uk
en
Давід Сакварелідзе
Хочуть посадити в тюрму: соратник Саакашвілі зробив гучну заяву на адресу влади України
Давід Сакварелідзе

Соратник екс-президента Грузії Міхеїла Саакашвілі, один з лідерів політичної партії "Рух нових сил" Давід Сакварелідзе вважає, що українська влада хоче посадити його у в'язницю.

Про це він заявив в інтерв'ю "апостроф".

"Моїм справою займається суддя [Христина] Гладишева. Вона молода дівчина. Її перевели з рівненського суду в Мостиський суд [Львівській області] чудесним чином. Її чоловік, виявляється, працює у зовнішній розвідці, напевно, через чоловіка з нею попрацювали, щоб вона взялася за цю справу. Суддя Гладишева відмовилася повернути справу слідству назад (там була купа недоробок і нісенітниці понаписувано в акті) і продовжила розгляд справи ", - зазначив він.

За словами Сакварелідзе, спочатку в підозрі було написано, що він організував незаконний перетин кордону великою групою осіб - громадян України, Франції, в тому числі журналістів Reuters, і Міхеїла Саакашвілі. Потім всіх їх прибрали, залишився тільки Саакашвілі.

"Виявляється, за їхньою логікою, я розганяють і б'ю прикордонників. Потім здійснюю на них вплив, напевно, гіпнотизую. Це написано в моєму акті. Я не перебільшую. І одночасно я завадив роботі пропускного пункту Шегині. Але насправді, коли ми вже підійшли [до пропускного пункту], там заявили: "Вибачте, хлопці. Пропускний пункт не працює. Тут все заміновано ". Пам'ятаєте цей факт замінування? Після того, як Порошенко (президент України Петро Порошенко, - ред.) Зупинив потяг, щоб люди не потрапили через Саакашвілі в Україну. Потім вони вирішили замінувати Шегині, і нам заявили, що пропускний пункт не працює. Але, виявляється, це я завадив роботі пропускного пункту Шегині, я зупинив його. В обвинувальному акті зникла згадка про "замінування", як ніби цього не було ", - сказав політик.

Він підкреслив, що називає це імітацією суду, в якій доводиться брати участь, оскільки іншого виходу немає.

"Але це не судове засідання. Це імітація. На це витрачаються величезна час, адміністративні ресурси і податки, які платять люди. І я не виняток. Багато українців страждають від цієї псевдосудебной системи, прокуратури, які перетворили в легальні інструменти, інститути репресій", - сказав він.

Сакварелідзе Додав, що його хочуть посадити до в'язниці.

"В Україні, напевно. Громадянство можуть забрати паралельно. Ви пам'ятаєте, Саакашвілі судили нібито за страшний злочин, який він скоїв. [Генпрокурор України Юрій] Луценко голосом Вишинського, радянського прокурора, віщав з трибуни Верховної Ради, який він [Саакашвілі] страшний, про гроші Курченко, яких так і не знайшли. і потім як ні в чому не бувало його взяли, викинули з країни і забули про кримінальну справу. Виявляється, це неактуально ", - підсумував він.

Джерело: Апостроф

Дата:29.03.2018
Нагору