uk
en
Давід Сакварелідзе
Посол США назвав Сакварелідзе в числі "відважних реформаторів" України

Заступники генпрокурора Давід Сакварелідзе і Віталій Касько заслуговують довіри, зазначив посол США в Україні Джеффрі Пайетт Заступники генерального прокурора України Давід Сакварелідзе і Віталій Касько виявилися такими, що заслуговують довіри партнерами, які працюють над створенням незалежної ГПУ. Про це заявив посол США в Україні Джеффрі Пайетт на конференції Бізнес-ради США-Україна, повідомляє Укрінформ.

"США зобов'язалися підтримувати ефективний офіс Генпрокуратури, яким українці могли б довіряти захист своїх прав. Щоб отримати таку прокуратуру, нам потрібні чесні партнери, які взяли на себе зобов'язання дотримуватися верховенства права - партнери Давід Сакварелідзе і Віталій Касько. Два відважних реформатора, що працюють над призначенням незалежного генерального інспектора для розслідування і судового переслідування корумпованих осіб в межах ГПУ ", - сказав він.

Пайетт зазначив, що сподівається, що Сакварелідзе і Касько отримають для своєї роботи необхідні ресурси, а також висловив стурбованість інформацією про сильний тиск на реформаторів всередині Генпрокуратури.

"Ще потрібно зробити багато, щоб гарантувати, що прокуратуру очолять максимально чесні люди, які прислухаються до закликів, так ясно прозвучали на Майдані ... Український народ твердо вимагає змін. Дуже багато людей пожертвували надто багатьом", - підкреслив американський посол.

Джерело: liga.net

Читайте також: Сакварелідзе призначений прокурором Одеської області

Дата:02.11.2015
Нагору