uk
en
Давід Сакварелідзе
Сакварелідзе заявив про створення нової партії без "токсичних" олігархів

Одним з її ідеологів стане Михайло Саакашвілі Колишній заступник генерального прокурора України Давід Сакварелідзе заявив про плани щодо створення нової політичної партії. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Дуже активно йдуть консультації з усіма здоровими політичними або громадськими організаціями, щоб в Україні була створена перша здорова політична сила, перший прецедент здорової політичної платформи, яка не буде ні проектом олігархів, яка не буде ні проектом президента, яка не буде ні тимчасовим політичним проектом , який приречений на провал і буде заважати розвитку держави ", - повідомив Сакварелідзе на прес-конференції в Харкові 24 травня.

Він уточнив, що, швидше за все, буде створена нова партія, а не перейменована вже існуюча.

"Партія, я думаю, буде абсолютно нова. Вона буде створюватися з нуля. Нічого переробляти або перейменовувати ми не будемо", - сказав Сакварелідзе.

За його словами, партія буде орієнтуватися на малий і середній бізнес, а одним з ідеологів нової політсили стане глава Одеської обласної державної адміністрації Михайло Саакашвілі.

"Михайло Саакашвілі буде з нами, звичайно. І він буде одним з ідеологів і драйверів цієї нової партії", - заявив Сакварелідзе.

Він також повідомив, що ведуться активні консультації з народними депутатами Сергієм Лещенком і Мустафою Найємом. Крім того, за словами Сакварелідзе, в нову політсилу може увійти частина учасників руху "За очищення".

Сакварелідзе пообіцяв, що фінансування партії буде прозорим.

"Всі будуть бачити, від кого ця партія отримує гроші. Ми навіть обговорювали варіант, як можна буде повернути гроші, якщо хтось вирішить нас забруднити і від бізнесмена із заплямованою репутацією перерахувати нашої партії гроші ... Ми обговорюємо варіант повернення таких коштів назад неправильного капіталу , який в Україні вже нажив собі репутацію токсичного. Токсичні олігархи нам не потрібні, звичайно ", - сказав Сакварелідзе.

Джерело: Фокус

Читайте також: Давід Сакварелідзе анонсував створення нової партії

Дата:24.05.2016
Нагору