uk
en
Давід Сакварелідзе
New York Times закликає Порошенко відновити Сакварелідзе на посаді
New York Times закликає Порошенко відновити Сакварелідзе на посаді

Західні газети закликають українську владу боротися з корупцією, шукають причини провалу служб безпеки в аеропорту Брюсселя і аналізують нові заяви Дональда Трампа. Відставка генпрокурора Віктора Шокіна не допоможе Україні подолати корупцію, поки в країні не проведуть повноцінну судову реформу, попереджає в своїй редакційній колонці американська New York Times.

На думку американських журналістів, президент Порошенко сприймає корупцію як ціну, яку потрібно заплатити, щоб мати хоч незначне "поле для маневру".

Президент повинен негайно повернути на посаду пана Сакварелідзе і почати широку суспільну дискусію щодо наступного генпрокурора "Але треба дати президенту, прем'єру і парламенту зрозуміти, що МВФ і країни-донори, в тому числі США, не можуть постійно кидати гроші в корупційне болото, поки уряд не почне формувати верховенство демократії, якого українці вимагали під час своїх протестів", - попереджає New York Times. Занепокоєння у авторів викликало і відсторонення паном Шокіним свого заступника Давіда Сакварелідзе і звільнення інших "прокурорів-реформаторів". А виконуючий обов'язки генпрокурора Юрій Севрук, прогнозує видання, буде продовжувати політику свого попередника. "Пан Порошенко просто не може дозволити, щоб брудне крісло пана Шокіна зайняв хтось із друзів звільненого чиновника. Президент повинен негайно повернути на посаду пана Сакварелідзе і почати широку суспільну дискусію щодо наступного генпрокурора, а також дати всім зрозуміти , що обов'язком нового керівника будуть реформи при повній підтримці уряду ", - зазначає New York Times.

Джерело: BBC

Читайте також: Давід Сакварелідзе оголосив про перевірку УКРІНФОРМ юракадемії Ківалова

Дата:01.04.2016
Нагору