uk
en
Давід Сакварелідзе
Сакварелідзе: "Я зустрічався з президентом за два дні до звільнення"
Давід Сакварелідзе: Я зустрічався з президентом за два дні до звільнення

Колишній заступник Шокіна впевнений, що його відставка узгоджена з Порошенком.

Колишній заступник Генпрокурора та екс-прокурор Одеської області Давід Сакварелідзе не сумнівається, що його відставка була узгоджена Віктором Шокіним з президентом Петром Порошенко.

"Напевно, одне з найбільш особливих якостей Шокіна - він фактично жодного кроку не робив без узгодження з президентом. Це все прекрасно знають. Я залишив в Грузії мандат депутата, погодився на пропозицію стати заступником генпрокурора, і все прекрасно розуміли, що мене призначав Порошенко , а не Шокін. Якщо мене звільнили без повідомлення президента - значить, у нас велика проблема ", - сказав Сакварелідзе.

На питання, чи допускає він, що Шокін звільнив свого заступника не повідомивши президента, Сакварелідзе відповів: "У це важко повірити".

Реформатор також розповів, що перед звільненням зустрічався з Порошенком, а після - президент йому дзвонив і запевнив, що не знав про відставку.

"Кілька днів тому ми провели акцію на підтримку нашої команди під ГПУ. Потім у мене була зустріч з президентом. Я йому пояснив, що в прокуратурі все йде неправильно, що вся наша робота в Києві паралізована. Хлопці виведені зі штату, їх звільняють, порушуються справи, йде шантаж, і ми вийшли їх підтримати. Тоді президент у мене запитав, чи не збираюся я написати заяву і приєднатися до цієї акції вже в якості політика. я сказав, що не вважаю це правильним, і в якості заступника генпрокурора можу краще захистити хлопців і бути більш корисні м. Через два дні пішов наказ про моє звільнення. І - дзвінок від президента. Він мені подзвонив, запросив і сказав, що це з ним не було погоджено ", - розповів екс-прокурор.

На момент публікації інтерв'ю офіційна позиція президента не була відома. Пізніше глава АП повідомив, що Порошенко готовий докласти зусиль для повернення Сакварелідзе в прокуратуру.

Крім того, губернатор Одеської області Міхеїл Саакашвілі заявив, що в неділю, 3 квітня, має намір зустрітися з Порошенком, щоб, зокрема, обговорити звільнення Сакварелідзе і призначення Севрука.

Джерело: ТСН

Читайте також: Хочуть посадити в тюрму: соратник Саакашвілі зробив гучну заяву на адресу влади України

Дата:03.04.2016
Нагору